fbpx
χάρτης
τηλέφωνο
Επικοινωνία
menu
Unalome by effie tzimos

Τι είναι γιόγκα τελικά;
Ετυμολογικά η λέξη yoga πηγάζει από τη λέξη «yug» όπου στα σανσκριτικά σημαίνει «Ένωση». Ένωση του σώματος με την αναπνοή, της αναπνοής με τον νου και του νου με το πνεύμα.
Ο απώτερος σκοπός της άσκησης yoga είναι να επιτύχουμε μια κατάσταση ισορροπίας και αρμονίας μεταξύ σώματος και νου.

Unalome by effie tzimos

Yoga

instagram
facebook
  χάρτης
τηλέφωνο

Τι είναι γιόγκα τελικά;
Ετυμολογικά η λέξη yoga πηγάζει από τη λέξη «yug» όπου στα σανσκριτικά σημαίνει «Ένωση». Ένωση του σώματος με την αναπνοή, της αναπνοής με τον νου και του νου με το πνεύμα.
Ο απώτερος σκοπός της άσκησης yoga είναι να επιτύχουμε μια κατάσταση ισορροπίας και αρμονίας μεταξύ σώματος και νου.

Ανοίξτε την καρδιά και το μυαλό σου! Πάμε λοιπον....

Μία φιλοσοφία...

ένα συγκεκριμένο σύστημα εξάσκησης...

που ενώνει και δυναμώνει σώμα και πνεύμα...

& μας βοηθά να ανακαλύψουμε και να συνδεθούμε με τον πραγματικό μας εαυτό

Είδη Γιόγκα Με ποιες μεθόδους μπορείς να κάνεις Γιόγκα;

Hatha Yoga

Η Hatha είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη επηρεασμένα από τον δυτικό κόσμο της γιογκα . Επικεντρώνεται στην σωματική και πνευματική ευεξία. Είναι μία αργή πρακτική που μας βοηθάει να συνδεθούμε με το σώμα και το μυαλό μας . Η λέξη “Hatha” σημαίνει «ήλιος» και «φεγγάρι» και αναφέρεται στην ένωση των αντίθετων στοιχείων στο σύμπαν.Στόχος είναι η εξισορρόπηση αυτών των δύο ενεργειών-στοιχείων. Ένα πολύ όμορφο είδος ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα λόγω του αργού του ρυθμού ,στο οποίο έχουμε την δυνατότητα να μάθουμε τις στάσεις asana να νιώσουμε το σώμα μας , να κανουμε εκμάθηση σωστής αναπνοής pranayama και διαλογισμό meditation και να νιώσουμε πιο συνδεδεμένοι με το σώμα μας.

Restorative (therapy) yoga

Η Restorative είναι ενα είδος γιογκα χαμηλής ένταση, μια ξεκούραστη πρακτική που έχει ως στόχο το αργό άνοιγμα του σώματος. Μέσα από τις παθητικές διατάσεις και τον μεγάλο χρόνο παραμονής σε αυτές το σώμα μας έχει πολλά ωφέλη .Με την αδράνεια μπορούμε να εστιάσουμε στην αναπνοή , να επιτύχουμε βαθειά χαλάρωση να διαλογιστούμε και με την ηρεμία από την μεγάλη παραμονή στις στάσεις να χαλαρώσουμε το καρδιαγγειακό σύστημα. Ειναι ανοιχτό σε όλα τα επιπέδα φυσικής κατάστασης καθως με τη χρήση στηριγμάτων, όπως μαξιλάρια και κουβέρτες οι ασκούμενοι έχουν την κατάλληλη υποστήριξη στο σώμα τους έτσι ώστε να μπορουν να μείνουν στη στάση πολύ παραπάνω από ότι θα μπορούσαν κανονικά.

Dynamic acro yoga (ashtanga/power yoga)

Η δυναμική γιογκα είναι ένα είδος που έχει δεχθεί επιρροές από την ashtanga και την power yoga. Αυτο το μάθημα προϋποθέτει ο ασκούμενος να έχει καλη γνώση των asana και σωστή χρήση αναπνοής καθώς δουλεύουμε κάνοντας πρακτική σε δύσκολες asana ατομικά αλλά και σε ζευγάρια και τριάδες . Η δυναμική γιογκα μας προκαλεί να ανακαλύψουμε μέχρι που μπορεί να φτάσει το σώμα μας χτίζοντας δυνατά την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση μας με ταπεινότητα αφήνοντας πίσω τον εγωισμό και την ανταγωνιστικότητα εστιάζοντας στην προσωπική εξέλιξη. Ένα πολύ ωραίο είδος που μας μαθαίνει ότι εφόσον υπάρχει θέληση και πειθαρχία η εξέλιξη δεν σταματα ποτε.

Yoga flow (vinyasa)

Η yoga flow είναι μια πιο ελεύθερη μορφή της vinyasa yoga. Με την ίδια ροη χωρίς τους αυστηρούς κανόνες της vinyasa ,η flow γιογκα μας μαθαίνει την αέναη κίνηση και τον ρυθμό συντονισμένα με αναπνοή . Ένα είδος που μοιάζει λίγο με χορό και μας βοηθά να απελευθερωθούμε και να μην σκεφτόμαστε . Αν σου αρέσει ο χορός αυτό είναι το καταλληλότερο είδος για εσένα.

Yoga kids

Η παιδική γιόγκα είναι ένα ταξίδι με όμορφες περιπέτειες που κάνει τα παιδιά μας να ονειρευτούν, να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, να παίξουν, να γυμναστούν, να μάθουν το σώμα τους να χτίσουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση τους. Επιπλέον μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά και συνεργατικά καθώς και να αποσυμπιέζονται με ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης.

Τιμές

Δωρεάν Δοκιμαστικό Έλα να γνωριστούμε και κάνε δωρεάν το πρώτο μάθημα! Στείλε μήνυμα!

Κάλεσέ μας!

Πού θα μας βρείτε:

Κάντε κλικ για να δείτε το χάρτη

Unalome by effie tzimos

Διεύθυνση: Αγίου Αντωνίου 7 & Κρήτης,


Τηλ. Επικοινωνίας: Τηλέφωνο »
Πώς να έρθετε: Οδηγίες »

Επικοινωνία με

Το μήνυμά σας στάλθηκε επιτυχώς!
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!
Συνέβη κάποιο σφάλμα, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά.
Παρακαλώ συμπληρώστε το Όνομα
Παρακαλώ συμπληρώστε το Επώνυμο
Παρακαλώ συμπληρώστε ένα έγκυρο Email
Παρακαλώ συμπληρώστε ένα έγκυρο τηλέφωνο
Παρακαλώ επιλέξτε πακέτο προσφοράς
Παρακαλώ συμπληρώστε το μήνυμά σας
*Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
Επικοινωνήστε μαζί μας!